Nieuwe dag (153)

Het is half zeven als de wekker afloopt. Ik lig al een poosje wakker en heb de zonnestralen al door de gordijnen naar binnen zien dringen. Het wordt weer een stralende zomerse dag en ik heb me al voorgenomen om zo dadelijk te gaan hardlopen om de dag goed en fris te beginnen en de laatste bewegingen te doen voor de komende Feanster fjirtich. Ik hoef alleen nog maar op te staan en te gaan lopen…
Een half uurtje later is het zover en draaf ik genietend van de zonnestralen die door de nevel de prachtige groene natuur bestralen en hoor ik in alle stilte de vogeltjes fluiten. Eenmaal dravend op de Hurde Eker is het helemaal genieten wanneer het geluid van het verkeer grotendeels naar de achtergrond verdwijnt en de schitterende vogelzang nog het enigste is dat ik nog hoor.
Op It Langpaed komt ik een boer tegen die met boerin en hond even de rust zoeken na het melken van hun koeien, die ik een weiland verder stilletjes zie grazen. Een muisje dribbelt in volle snelheid van de ene naar de andere kant van het pad, een fietser is verder mijn enigste tegenligger. Lopend langs de Feanster feart groet ik een amazone die rijdend op haar paard de dag ook fris begint.
Stilletjes zing ik een lied waarin ik dank voor de schoonheid die iedere morgen weer aan ons wordt betoond en voor deze nieuwe dag. Dit zijn van die momenten waarin je even alles achter je kunt laten; eventjes niet opgejaagd worden door to-do-lijstjes en alle andere dingetjes die nog moeten gebeuren, even geen riedeltjes van apparaten die almaar aandacht vragen. Even tijd voor mezelf!
Een vroege visser is de enige die ik langs de haven tegen kom. Daarna kom ik langzaam weer in de drukte van iedere dag. Ik groet de mannen van de gemeente Achtkarspelen die aan het werk gaan, de bakker heeft het brood alweer gebakken en opent de winkel, de één na de ander tankt de auto om met een volle tank naar het werk te gaan.
Het leven van alle dag begint weer en bij thuiskomst komt ook mijn lijstje weer in gedachten en weet ik dat ik me ook vandaag niet hoef te vervelen. Maar deze dag ben ik fris en fruitig en in alle rust begonnen en ik weet nu al dat ik daar de hele dag profijt van zal hebben. Dat betekent dus voorzeker genieten van de dag, die ook vandaag begint met een lach… Noflike dei!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven