Moment met de Heer

“Wie ben ik dat U mij gebruiken wilt?” Op deze zaterdagochtend word ik even geraakt door het liedje van Delise tijdens het luisteren naar Groot Nieuws Radio. ‘Mijn beetje talent en mijn handjevol tijd, het wonder zit ’m daarin wat U ermee bereikt.’ Af en toe vraag ik mij toch ook af waar ik dan wel voor gebruikt wordt, waar ben ik nuttig in het koninkrijk van God?

Eerder deze week wandelde ik langs de Waddenzeedijk in een etappe van het elfstedenpad, keek naar de horizon en dacht even zo’n dertig jaar terug. Ik stond toen over de Wadden te turen en mijn toekomst vond ik er destijds best wel uitzichtloos uit zien. Het hoefde voor mij allemaal niet meer zo sinds mijn afkeuring voor de arbeidsmarkt voelde ik me maar nutteloos.

Ik ging bidden: ‘Heer hier ben ik, gebruik mij als U mij kunt gebruiken.’ Nu vele jaren later kijk ik opnieuw naar de horizon. Mijn toekomst ziet er inmiddels behoorlijk rooskleuriger uit en ik geniet volop van het leven, maar ik vroeg me wel af: ‘Heer, wat hebt U dan met mij gedaan? Waar gebruikt U mij dan voor?’

Weer thuis op deze zaterdagochtend bij de kachel vraag ik het aan Nynke, wat doe ik eigenlijk voor de Heer? Ze noemt diverse dingen: ‘je bent er voor mensen die dat nodig hebben, je schrijft goede dingen, je getuigt door onder andere Samar in momint mei de Hear…’ Hmm, dat laatste, daar had ik ook al een poosje niets meer aan gedaan, zo kap ik dit al meteen weer af, maar dan is daar toch ineens weer een momentje met de Heer.

Op mijn blogje ‘Verloren’ lees ik een reactie die eigenlijk een meer dan duidelijk antwoord is van God en waar ik dan ook wel even een traantje om moet laten: “Lieve Dick, dankbaar ben ik dat je op mijn levenspad kwam. Dat jij me zag, dat je er voor me was toen ik het nodig had. Nog steeds ben ik je dankbaar.”

Dan ben ik even stil en slik een keer. Dank U Heer, dat U mij gebruikt…

Scroll naar boven