Be Happy (129)

“Hee Dick, waar ga je naartoe?” Ik fiets bij Jetty voor het huis langs terwijl deze altijd vrolijke tante in haar tuintje aan het werk is en me uitbundig na roept. Zonder na te denken keer ik om en voordat ik tot stilstand kom gaat ze verder. “Mag ik met je mee?” Nou, dit soort vriendelijke uitnodigingen sla ik nooit af. “Zeker mag jij mee, waar wil je naartoe?”

“Zullen we een ijsje halen?”, stelt ze voor. Blijkbaar verwacht ze dat ik nu afhaak, want ze kijkt een beetje verschrikt als ik instem met haar plan. “Doen we, spring maar achterop!”, zo luidt mijn reactie namelijk. Tja, dan moet ze toch even wat tuingereedschap opbergen, een beurs pakken en even haar kleding wat in het gareel brengen.

En zo geschiedt het dat ik even later op deze zonnige vrijdagmiddag door het dorp fiets met een glunderende jongedame in een zomers jurkje achterop de fiets. Bijzonder, want eerder op de middag had ik tijdens de koffie allerlei vrolijke herinneringen opgehaald en dus was ik ietwat in hogere sferen geraakt. Toen ik op de fiets stapte hoopte ik stiekem een bijzondere persoonlijkheid tegen te komen.

Nog geen tien minuten na deze spontane ontmoeting zit ik samen met Jetty op een terrasje in Surhuisterveen aan een softijs met de smaak boerenjongens. En hoe kan het ook anders, hier raken we weer spontaan in gesprek met een paar wildvreemde mensen. “Hij heeft me uit de tuin geplukt”, verkondigt Jetty vrolijk lachend.

Dit echtpaar dat wellicht denkt dat wij een verliefd stel zijn, vertelt over hun verkeringstijd en hoe ze elkaar hebben ontmoet. Uit het niets ontstaat een gezellig gesprek met deze mensen en het lijkt alsof we elkaar al jaren kennen. Ook spreken we over de kunst om het leven altijd van de zonnige kant te bekijken: don’t worry, be happy!

Nou, dat hebben we met deze maar al te spontane actie zeker gedaan en als we terugf ietsen voel ik me bijna in nog hogere sferen. “Je mag me hier ook wel afzetten hoor”, zegt Jetty als we op de kruising naar mijn huis staan, maar natuurlijk zet ik haar als een echte gentleman keurig voor haar huis af. We wensen elkaar een vrolijke dag toe bij het afscheid. Dat gaat zeker lukken met dit soort spontane, gezellige en vrolijke ontmoetingen in de herinnering…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven