Vroege analyse (170)

Normaal gesproken ben ik ’s ochtends vroeg om 4:44 nog redelijk ver weg in dromenland, maar net als de laatste twee dagen wordt ik deze ochtend wel heel erg vroeg gewekt. Een irritante hoge zoemtoon veroorzaakt door de cv-installatie is de boosdoener en ik heb geen andere keus dan op onderzoek uit te gaan. Hoe krijgen we weer rust in de tent?

En dus daar sta je half in de slaap in het donker beneden bij een fluitende verwarmingsketel. Een ochtend eerder heb ik de keteldruk al wat opgevoerd en de boel gereset, nu vermoed ik een kiertje in de luchtafvoer en even later sta ik in het pikkedonker en in de kou buiten met de ladder tegen het dak. A ha, hiermee heb ik de oorzaak gevonden, en voordat ik volledig wakker ben, leg ik me na wat gewrikt en gedraai weer neer in bed.

Weer slapen lukt echter niet meteen maar na een uur wakker liggen dommel ik dan toch weer in. Na nog geen uur wordt ik echter opnieuw gestoord in mijn slaap: de douche wordt niet warm en ook het huis is verder koud. De ketel vertoont een foutcode en opnieuw slaapwandelend ga ik op zoek naar de juiste oplossing daarvoor.

“Moatst d’r wol ien by helje hjer”, krijg ik als opdracht voor vandaag, maar ik hou van analyseren en ga eerst nog liever zelf op zoek naar de fout. Een monteur vindt immers ook geen probleem wanneer deze om acht uur langs komt: de problemen doen zich alleen voor in de vroege ochtend, tijdens het opwarmen van het verwarmingssysteem…

Vanavond maar vroeg naar bed , zo neem ik me voor – voor het geval de fluittoon morgenochtend weer eerder is dan de kippen van de stok. Mijn slaap heb ik wel nodig, maar de uitdaging om de zaak op te lossen geeft me kracht om morgen opnieuw vroeg uit de veren te gaan! Ach ja, het tijdstip is misschien niet ideaal, maar ik hou wel van het analyseren en oplossen van dit soort probleempjes. Kom maar op met de volgende…

Scroll naar boven