Slim en gezellig (175)

Af en toe komt buurman langs… gewoon om even een buurpraatje te maken. Dat vinden we leuk, dat is gezellig en schept verbinding met elkaar. Meestal is het gewoon voor de gezelligheid, maar af en toe ligt aan het bezoek een boodschap ten grondslag. Zo ook deze keer. Het gaat over onze kippen en heel voorzichtig wordt ons duidelijk dat we hun territorium ietwat moeten verkleinen…

Oh nee, de buren hadden geen enkel bezwaar dat onze kippetjes wanneer ze vrij rondliepen ook hun tuin bezochten; ze vonden het zelfs wel gezellig, dat gescharrel op hun grondgebied. Maar nu het voorjaar wordt en de natuur begint te ontluiken, zou buurman wel graag willen dat de kippen bij ons thuis blijven. Ze hebben namelijk een desastreuze werking op alles wat groen is en inderdaad hadden wel zelf ook al vastgesteld dat er van onze grasmat weinig groens overblijft.

Dat betekent dus dat ik aan de slag moet met een kippenren. Daar was ik al een poosje geleden mee begonnen, maar had de werkzaamheden beëindigd omdat de kippen telkens weer ontsnapten uit mijn bouwwerk. Deze keer pak ik het dan ook anders aan en sluit de boel rigoureus af met vele meters kippengaas. Al de volgende dag scharrelen de kippetjes gezellig maar afgesloten in hun eigen ren.

Ze moeten eerst wel even wennen aan hun behoorlijk verkleinde werkgebied, maar het lijkt alsof ze redelijk tevreden zijn. Drie dagen later blijkt de drang naar vrijheid echter toch nog aanwezig en zie ik één van de Antwerpse baardkrieltjes buiten de ren scharrelen. Verdikkeme, ze is me te slim af en hiermee daagt het witte diertje me natuurlijk uit de ontsnappingsplek in de ren te dichten!

Na een uurtje observeren heb ik de zwakke schakel gevonden en zorg voor een slimme afsluiting hiervan. Maar verhip, weer twee dagen later ontdek ik opnieuw een zwakke plek. Wederom volgt een slimme aanpak en triomfantelijk stel ik nu na zo’n tien dagen zonder ontsnapping vast dat ik de kippetjes te slim af ben. Toch zie ik dat de vrijheidsdrang blijf en houd ik ze nauwkeurig in de gaten en ik vind dit eigenlijk wel een leuk en gezellig spelletje…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven