Gewichtige zaken (138)

 

Sodeju! Al geruime tijd heb ik het vermoeden dat er iets niet deugd aan de weegschaal waarop ik regelmatig mijn gewicht in de gaten houd en vandaag is deze twijfel met daarbij een behoorlijke teleurstelling bevestigd. Een vervangend exemplaar geeft aan dat ik maar liefst zeven kilo zwaarder ben dan ik al die tijd heb gedacht.

Dat is flink balen zeg… Om onze weelde niet al te veel uit de hand te laten lopen, houd ik met enige regelmaat mijn gewicht in de gaten en zodra de getallen die in het scherm verschijnen me niet meer bevallen, ga ik meer aan de slag met bewegen en denk ik een beetje meer om wat ik zoal eet. Een gebakje hier, een koekje bij de koffie daar en wat al niet meer gaat immers o zo gemakkelijk.

Met een glimlach zag ik de laatste maanden mijn gewicht langzaamaan naar beneden gaan zonder dat ik nu overdreven veel in beweging ben geweest of bijzonder heb gelet op de lijn. Deze teneur stond me wel aan en ik vond het dan ook prima zo; dat de weegschaal af en toe wel anderhalve kilo meer en dan weer minder aangaf als ik er meerdere malen achter elkaar op ging staan, nam ik voor lief.

Hoewel er twee weegschalen naast elkaar stonden, koos ik wekenlang de weg van de minste weerstand: het ene apparaat schommelde weleens wat met het gewicht, in de andere zat geen batterij en die deed dus niets. Totdat ik vanochtend besloot om toch maar eens het zekere voor het onzekere te nemen en batterijen in het toestel te plaatsen.

Hoe vaak ik er nu ook op ga staan, dit nieuwe ding geeft onverbiddelijk exact hetzelfde getal aan en dit wijkt minstens zeven kilo af van het gewicht waar ik wel redelijk tevreden ben. Eerst foeter ik nog wat op het toestel, maar dan komt het besef wat wellicht de oorzaak is. ‘It sil oars’, neem ik me al balend over deze wetenschap voor. Meteen maar een fikse wandeling maken! Sodeju!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven