Hygiëne en kwaliteit belangrijk voor Keurslagerij Visser

Feanster slagersbedrijf timmert aan de weg

SURHUISTERVEEN – Voordat het vlees in de winkel ligt, zijn Geert en Geke Visser al enkele uren in de weer met de voorbereiding. Met de recente overname van Keurslager Bram Dees is de bedrijvigheid alleen maar toegenomen. Vanaf 1 januari zwaait Geert Visser de scepter in de slagerij aan De Kolk in Surhuisterveen. Zijn echtgenote Geke blijft werkzaam in De Zaak Vol Smaak aan de Gedempte Vaart.

Geert en Geke Visser hoefden niet lang na te denken toen de kans zich voordeed om Keurslager Bram Dees in te lijven. Bram Dees wilde niet verder in het slagersvak, terwijl Geert en Geke Visser een mogelijkheid zagen om hun klantenkring te vergroten. Het slagersechtpaar begon vijf jaar geleden aan de Gedempte Vaart met slagerij Geert en Geke, De Zaak Vol Smaak.

Nog een belangrijk voordeel van de overname is dat Geert en Geke Visser nu zijn aangesloten bij de vereniging van keurslagers. “We kunnen nu veel meer gezamenlijk doen”, zegt Visser. “Met de regels en milieueisen die de slagers worden opgelegd, kan een zelfstandig slager bijna niet meer uit de voeten.”

Van het collectieve voordeel van Keurslagerij Visser – de nieuwe naam voor de slagerswinkel – mag de klant mee profiteren. Als kosten dalen, kan de prijs van het vlees naar beneden, is de overtuiging van de Feanster vleeshouwer. Het productieproces voor beide slagerswinkels vindt voortaan plaats in de slagerij aan De Kolk. “De werkruimte is hier veel groter dan wat ik gewend was”, zegt Visser.

Voordat het in het nieuwe zaak op regel is, moet er nog wel van alles gebeuren. De slagerij wordt rigoureus aangepakt, de hele inventaris van de bedrijfsruimte wordt vernieuwd. De winkel blijft gelijk en ook het personeel van Bram Dees blijft werken voor de nieuwe werkgever.

De verantwoordelijkheid van de vestiging aan de Gedempte Vaart is voor Geke Visser. Zij zal vooral de kleinere snijwerkzaamheden en de hygiëne voor haar rekening nemen. Voor de consument betekend dit, dat Geke veel minder in de winkel aanwezig is.

Kwaliteit en maatwerk vinden Geert en Geke Visser belangrijk. Ook eigen producten staan bij het slagersbedrijf hoog in het vaandel. Turf gerookte droge worst en gerookt droog spek zijn hier voorbeelden van. In beide slagerswinkels is een ruim assortiment vlees en vleeswaren uitgestald. Dat de nieuwe uitdaging veel extra werk met zich meebrengt, deert de Vissers niet. “Werken is niet erg. Als de klant maar tevreden is. Wij hebben er zin in”